Mustikkamaan parkkialueelle voitaisiin perustaa vaikka tanssilava, kun Korkeasaari saa oman ratikkapysäkin vuonna 2026 ja tilaa vapautuu.

Viimeisen vuoden aikana Helsingin virkistysalueista on tullut monelle kaupunkilaiselle keskeinen paikka hengähtää, liikkua ja tavata ystäviä turvallisesti. Esimerkiksi Mustikkamaa on saari, jonne on helppo päästä ulkoilemaan, ja siitä onkin tullut monelle kalasatamalaiselle ja kalliolaiselle ulkoilukohteiden ykkönen. Mustikkamaalle vievä Isoisänsiltakin on jo itsessään nähtävyys monelle helsinkiläiselle. Saari on viime vuosina houkutellut suuren määrän ulkoilijoita: luistelijoita, hiihtäjiä, kävelijöitä, pyöräilijöitä ja kesäisin jopa kiipeilijöitä. Mustikkamaan ihanat rannat ja Korkeasaaren läheisyys tuovat paikalle paljon vierailijoita.

Saaressa on paljon ilmaista pysäköintitilaa autoille, mitä kuitenkin käytetään vähän. Tämä pysäköintialue Mustikkamaalla kaipaisi kehittämistä, jotta se palvelisi suurempaa määrää ihmisiä. Ehdotamme, että loisimme tilalle puutarhan, jossa nostettaisiin esiin Mustikkamaan monimuotoisuutta, ja joka antaisi niin lapsille kuin aikuisillekin mahdollisuuden olla utelias ja kohdata luonnon erilaiset muodot ja tuoksut. Tämän lisäksi ehdotamme että paikkal saataisiin tanssilava jonne kuka tahansa pääse liikkumaan ja nauttimaan.

Kruunuvuorensillan myötä Korkeasaari tulee saamaan oman ra0tikkapysäkkinsä vuonna 2026, jonka johdosta liikenneyhteydet paranevat entisestään. Mustikkamaa on niin arvokas sekä helsinkiläisille virkistyspaikkana että luonnolle monimuotoisuutensa vuoksi, että sitä tulisi suojella mahdollisimman paljon autoliikenteeltä.

Varjellaan ja kehitetään sitä upeaa kulttuurihistoriaa, jota meillä on tällä Helsingissä. Juuri näin korona aikana on tärkeä nostaa meidän yhteiset upeat paikat esiin ja tehdä oma kaupunki tutuksi.