Olen…

  • 34-vuotias helsinkiläinen, 5-vuotiaan lapsen äiti
  • Oikeustieteen maisteri
  • Pääsihteeri, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry
  • Työskennellyt strategina kestävän kehityksen saralla julkisessa hallinnossa Tukholmassa sekä pääsihteerin kansallisessa nuorisojärjestössä Tukholmassa.
  • Luottamustehtäviä: toiminut puheenjohtajana yliholhouslautakunnassa Tukholman kaupungissa, hallituksen jäsen LOCUM AB (kiinteistöalan yritys), varapuheenjohtaja Tukholman yliopiston ylioppilaskunta.
  • Sinnikäs ja utelias
  • Asun Kalasatamassa. Rakastan musiikkia, joogaa, metsässä ulkoilua ja hiihtämistä lähiluonnossa sekä hoitaa viljelypalstaamme yhdessä perheeni kanssa

Minulla on nuoresta lähtien on ollut vahva halu osallistua yhteiskunnan kehittämiseen ja luoda mahdollisuuksia kaikilla olla osana meidän yhteiskuntaan. Sain nuoresta pitäen kokea yhteiskunnan laittamia rajoja minulle näkövammani vuoksi. Siitä saakka olen tehnyt kaikkeni nostaakseni esiin näitä näkyviä ja näkymättömiä rajoja, jotta ne tulisivat esiin ja niille tehtäisiin jotain.

Puhutaan paljon yhdenvertaisuudesta, mutta vammaiset jäävät usein huomiotta.

Monet asiat jotka liittyvät kaupungin päätöksentekoon tehdään edelleen näkevän tai ei-vammaisen lähtökohdista. Helsingin panostettava strategian luomiseen, kuinka tehdä kaupungista saavutettava ja esteetön sekä fyysisesti että digitaalisesti.

”Osallisuus ja saavutettavuus ei saa vaan olla sanoja, ilman tekoja.”

Haluan kiittää kaikkia jotka ovat kannustaneet ja auttaneet minua elämäni aikana. Ilman teitä en olisi tänään tässä. Tahdon ehdokkuudellani nostaa ja kannustaa kaikkia heitä, jotka ovat oman elämänsä sankareita, mutta myös antaa kaikille helsinkiläiselle paremmat edellytykset elää omannäköistä elämää. Yhdessä rakennamme paremman huomisen. Päätös on sinun!

Mitä minusta sanotaan?

Lars Rådh, Tukholman entinen kaupunginjohtaja 

Tunnen Veeran ajoiltani Tukholman kaupunginjohtajana. Veera oli uusi puheenjohtaja yliholhouslautakunnassa, jolla oli ollut merkittäviä taloudellisia ja henkilöstövaikeuksia. Veera otti tehtävän vastaan aktiivisesti ja mukaansatempaavalla tavalla ja loi edellytykset yhteistyölle ja ratkaisuille. Hän on pätevä, luotettava ja sitoutunut.

Jenni Borg – juristi, Espoo

Tutustuin Veeraan vuonna 2012 Belgiassa. Ymmärsin heti tavanneeni poikkeuksellisen sisukkaan, dynaamisen ja rohkean ihmisen. Veeralla ei ole ainoastaan visioita, vaan hänellä on myös taito viedä tavoitteensa maaliin. Näkövammastaan huolimatta hän on toteuttanut unelmansa ja tavoitteensa sekä työ- että perhe-elämässä. Kunnallispolitiikassa tarvitaan juuri tällaisia tekijöitä; Veeroja, joiden usko tulevaan on suurempi kuin muutoksen tiellä olevat haasteet. Suosittelen Veeraa koko sydämestäni.

Annika Hirvonen – kansanedustaja Ruotsissa, Ympäristöpuolue Vihreät

Opin tuntemaan Veera opiskelijapolitiikassa Tukholman yliopistossa. Veera on innostunut ja päättäväinen, joka pyrkii varmistamaan, että oikeudenmukaisuutta kaikille .